Over ons:

Moeder Pupegaele is een studentenclub uit de streek van de Westhoek. Gesticht in 1963 door Gerard Dequeecker verenigt ze tot op heden onafgebroken studenten uit deze streek. Oorspronkelijk bedoeld voor studenten uit Leisele, Izenberge, Houtem, Gyverinkhove en Beauvoorde sluiten heden ten dage ook studenten uit de omliggende dorpen en steden zich aan en is Moeder Pupegaele gegroeid tot dé studentenclub voor Alveringem en Veurne met inbegrip van de deelgemeentes.

Ieder weekend komt Moeder Pupegaele samen om een bepaalde activiteit samen uit te oefenen. Dat varieert van carting, schaatsen, bowling tot typische studentenactiviteiten als cantussen en doop. Jaarlijks worden ook een aantal fuiven en een galabal georganiseerd om de clubkas te spijzen. In de zomer staat ook altijd een reis op het programma.

De club bestaat uit een praesidium dat jaarlijks verkozen wordt. Dit praesidium organiseert de activiteiten gedurende het jaar. Verder bestaat de club uit commilitones en schachten, welke de eerstejaars leden van de club zijn.

Elk jaar in september worden de nieuwe leden geworven. Indien geïnteresseerd kun je ons altijd aanspreken op één of andere fuif of café. Of neem contact met ons op via de website, bij “contact”.

Sinds 8 april 2001 is Moeder Pupegaele ook online te vinden op initiatief van Patrik Luca.

Ut vivat, cresceat et floreat M.P.!