Moeder Pupegaele is een studentenclub uit de streek van de Westhoek. Gesticht in 1963 door Gerard Dequeecker en verenigt tot op heden onafgebroken studenten uit deze streek. Oorspronkelijk bedoeld voor studenten uit Leisele, Izenberge, Houtem, Gyverinkhove en Beauvoorde sluiten heden ten dage ook studenten van groot Alveringem, Veurne en Lo-reninge zich aan. 

Zo is Moeder Pupegaele gegroeid tot dé grootste studentenclub in de westhoek en meteen ook een begrip in de streek.

Ieder weekend komt Moeder Pupegaele samen om een bepaalde activiteit samen uit te oefenen. Dat varieert van carting, schaatsen, bowling, Vikingrun, souper, fuiven, galabal tot typische studentenactiviteiten als cantussen en doop. In de zomer staat ook altijd een reis op het programma. Om dit alles mogelijk te maken wordt er jaarlijks een fuif “Nacht van de Troela”  en een galabal “Gala van Explosief” georganiseerd om de clubkas te spijzen. 

Elk jaar in september zoeken we nieuwe leden. Heb je deze leuke bende al aan het werk gezien of wil je ze eens ontmoeten. Neem dan gerust contact op via onze Facebook of Instagram pagina. Of spreek ons aan op één of andere fuif of café.

Kort weg: Ga je verder studeren aan hogeschool of unief, drink je graag eens een pintje en wil je een toffe bende leren kennen… twijfel dan niet!

 

Ut vivat, crescat et floreat,

H.S.C. Moeder Pupegaele!

 

Sinds 8 april 2001 is Moeder Pupegaele ook online te vinden op initiatief van Patrik Luca.